Free. Exclusive. Just for you.
Four unique services that make learning easier, faster, and smarter - only on our website.

Free 4th Grade Math Worksheets—Printable w/ Answers — Mashup Math - Free Printable

Free 4th Grade Math Worksheets—Printable w/ Answers — Mashup Math

Educational worksheet: Free 4th Grade Math Worksheets—Printable w/ Answers — Mashup Math. Download and print for classroom or home learning activities.

PNG 768×994 184.9 KB Free · Personal Use
Quality Assured by Worksheets Library Team
Reviewed for educational accuracy and age-appropriateness
ID: #259436
Show Answer Key & Explanations Step-by-step solution for: Free 4th Grade Math Worksheets—Printable w/ Answers — Mashup Math
Let's solve each addition problem on the 4th Grade Math Worksheet step by step. We'll add the numbers column by column, starting from the right (ones place) and moving left, carrying over when necessary.

---

Problem 1:


```
1234
+ 2343
+ 1432
-------
```

Add:
- Ones: 4 + 3 + 2 = 9
- Tens: 3 + 4 + 3 = 10 → write 0, carry 1
- Hundreds: 2 + 3 + 4 + 1 (carry) = 10 → write 0, carry 1
- Thousands: 1 + 2 + 1 + 1 (carry) = 5

Answer: 4919

---

Problem 2:


```
2122
+ 1343
+ 1245
-------
```

- Ones: 2 + 3 + 5 = 10 → write 0, carry 1
- Tens: 2 + 4 + 4 + 1 = 11 → write 1, carry 1
- Hundreds: 1 + 3 + 2 + 1 = 7
- Thousands: 2 + 1 + 1 = 4

Answer: 4710

---

Problem 3:


```
1642
+ 2352
+ 1245
-------
```

- Ones: 2 + 2 + 5 = 9
- Tens: 4 + 5 + 4 = 13 → write 3, carry 1
- Hundreds: 6 + 3 + 2 + 1 = 12 → write 2, carry 1
- Thousands: 1 + 2 + 1 + 1 = 5

Answer: 5239

---

Problem 4:


```
1742
+ 1093
+ 5673
-------
```

- Ones: 2 + 3 + 3 = 8
- Tens: 4 + 9 + 7 = 20 → write 0, carry 2
- Hundreds: 7 + 0 + 6 + 2 = 15 → write 5, carry 1
- Thousands: 1 + 1 + 5 + 1 = 8

Answer: 8508

---

Problem 5:


```
2091
+ 1532
+ 3452
-------
```

- Ones: 1 + 2 + 2 = 5
- Tens: 9 + 3 + 5 = 17 → write 7, carry 1
- Hundreds: 0 + 5 + 4 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Thousands: 2 + 1 + 3 + 1 = 7

Answer: 7075

---

Problem 6:


```
1342
+ 1301
+ 3421
-------
```

- Ones: 2 + 1 + 1 = 4
- Tens: 4 + 0 + 2 = 6
- Hundreds: 3 + 3 + 4 = 10 → write 0, carry 1
- Thousands: 1 + 1 + 3 + 1 = 6

Answer: 6064

---

Problem 7:


```
1952
+ 1556
+ 5623
-------
```

- Ones: 2 + 6 + 3 = 11 → write 1, carry 1
- Tens: 5 + 5 + 2 + 1 = 13 → write 3, carry 1
- Hundreds: 9 + 5 + 6 + 1 = 21 → write 1, carry 2
- Thousands: 1 + 1 + 5 + 2 = 9

Answer: 9131

---

Problem 8:


```
3291
+ 1602
+ 5409
-------
```

- Ones: 1 + 2 + 9 = 12 → write 2, carry 1
- Tens: 9 + 0 + 0 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Hundreds: 2 + 6 + 4 + 1 = 13 → write 3, carry 1
- Thousands: 3 + 1 + 5 + 1 = 10

Answer: 10302

---

Problem 9:


```
1431
+ 2362
+ 3215
-------
```

- Ones: 1 + 2 + 5 = 8
- Tens: 3 + 6 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Hundreds: 4 + 3 + 2 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Thousands: 1 + 2 + 3 + 1 = 7

Answer: 7008

---

Problem 10:


```
5642
+ 2065
+ 3290
-------
```

- Ones: 2 + 5 + 0 = 7
- Tens: 4 + 6 + 9 = 19 → write 9, carry 1
- Hundreds: 6 + 0 + 2 + 1 = 9
- Thousands: 5 + 2 + 3 = 10

Answer: 10997

---

Problem 11:


```
1431
+ 2450
+ 2189
-------
```

- Ones: 1 + 0 + 9 = 10 → write 0, carry 1
- Tens: 3 + 5 + 8 + 1 = 17 → write 7, carry 1
- Hundreds: 4 + 4 + 1 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Thousands: 1 + 2 + 2 + 1 = 6

Answer: 6070

---

Problem 12:


```
4641
+ 2350
+ 4523
-------
```

- Ones: 1 + 0 + 3 = 4
- Tens: 4 + 5 + 2 = 11 → write 1, carry 1
- Hundreds: 6 + 3 + 5 + 1 = 15 → write 5, carry 1
- Thousands: 4 + 2 + 4 + 1 = 11

Answer: 11514

---

Problem 13:


```
2810
+ 1918
+ 4657
-------
```

- Ones: 0 + 8 + 7 = 15 → write 5, carry 1
- Tens: 1 + 1 + 5 + 1 = 8
- Hundreds: 8 + 9 + 6 = 23 → write 3, carry 2
- Thousands: 2 + 1 + 4 + 2 = 9

Answer: 9385

---

Problem 14:


```
2672
+ 1035
+ 1623
-------
```

- Ones: 2 + 5 + 3 = 10 → write 0, carry 1
- Tens: 7 + 3 + 2 + 1 = 13 → write 3, carry 1
- Hundreds: 6 + 0 + 6 + 1 = 13 → write 3, carry 1
- Thousands: 2 + 1 + 1 + 1 = 5

Answer: 5330

---

Problem 15:


```
2541
+ 1439
+ 1328
-------
```

- Ones: 1 + 9 + 8 = 18 → write 8, carry 1
- Tens: 4 + 3 + 2 + 1 = 10 → write 0, carry 1
- Hundreds: 5 + 4 + 3 + 1 = 13 → write 3, carry 1
- Thousands: 2 + 1 + 1 + 1 = 5

Answer: 5308

---

Problem 16:


```
2612
+ 1211
+ 3452
-------
```

- Ones: 2 + 1 + 2 = 5
- Tens: 1 + 1 + 5 = 7
- Hundreds: 6 + 2 + 4 = 12 → write 2, carry 1
- Thousands: 2 + 1 + 3 + 1 = 7

Answer: 7275

---

## Final Answers:

| Problem | Answer |
|--------|--------|
| 1 | 4919 |
| 2 | 4710 |
| 3 | 5239 |
| 4 | 8508 |
| 5 | 7075 |
| 6 | 6064 |
| 7 | 9131 |
| 8 | 10302 |
| 9 | 7008 |
| 10 | 10997 |
| 11 | 6070 |
| 12 | 11514 |
| 13 | 9385 |
| 14 | 5330 |
| 15 | 5308 |
| 16 | 7275 |

---

Summary:


All problems are solved using standard column addition, with careful attention to carrying over digits when sums exceed 9 in any column.

Let me know if you'd like this formatted as a printable answer sheet!
Parent Tip: Review the logic above to help your child master the concept of fourth grade math worksheets.
Print Download

How to use

Click Print to open a print-ready version directly in your browser, or use Download to save the file to your device. The ⭐ Answer button generates an AI answer key instantly - useful for teachers who need a quick reference. Need a different version? Our AI Worksheet Generator lets you create a custom worksheet on any topic in seconds.

(view all fourth grade math worksheets)

Free 3rd Grade Multiplication and Division Math Worksheet
Free 4th Grade Math Worksheets—Printable w/ Answers — Mashup Math
4th Grade Math Worksheets
4th Grade Math Worksheets - Rocket Math
4th Grade Math Worksheets
The ULTIMATE 4th Grade Math Worksheets Bundle by Educational Emporium
Grade 4 Subtraction Worksheets | Free Worksheets | Printables
✏️ FREE Printable 4th Grade Math Worksheets pdf
Grade 4 Addition Worksheets - free & printable | K5 Learning
Math Workbook Grades 4 & 5 Addition,Subtraction,Multiplication,and Division Exercises: 3rd Grade and 4th Grade Math Practice Workbook With 880 |